logotype
logotype
Аз съм Българче
Моя страна, моя България
Направления - Аз съм Българче

Кампанията за патриотично възпитание на децата "Аз съм Българче" е застъпена широко в цялостната дейност на Арт компания "Нови звезди".

Основна тема на всеки конкурс от веригата "Принц и Принцеса на България" е "Моя страна, моя България".

Всички деца учат прекрасната песен на Емил Димитров и я пеят заедно.

Първият ден е посветен изцяло на тематиката "Аз съм Българче" и всички деца, както и по-голямата част от родителите са облечени в народни носии от своите региони. Всяка делегация представя града си, разказва за традициите, децата поднасят питки, погачи и специфични за своите градове ястия, които всички имат възможност да опитат.

През целия ден всичко е посветено на България, на български песни, знамена, стихотворения.

Инициативата помага на децата да научат повече за България и да се гордеят с нея.

 
Кампания "Аз съм Българче!"
Направления - Аз съм Българче

ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ, 1 МАРТ

Повече от 100 деца се събраха на площад "Славейков" в центъра на София, за да изпеят "Питат ли ме дей зората". Освен песента имаше и голямо българско хоро. Индивидуално се рецитираха стихотворения за България, песни като "Хубава си моя, горо", "Стани, стани юнак балкански", "Облаче ле бяло" и др.

Патриотичното събитие беше посветено на 3 март - Национален празник на България, 1 март - Баба марта и Ден на Самодееца.

Идеята и организацията е на Арт компания "Нови звезди", Народно читалище "Св.Св.Кирил и Методий" - София и Столична библиотека.

Освен децата на Арт компания "Нови звезди" участие взеха и децата на сдружение "Евтерпани", хор "Жълтурчета" от 4-то ОУ" Проф.Джон Атанасов", Вокална група "Смехоранчета", Детска танцова група "Играорец", Национална формация "Славейчета" при Национален дворец на децата, Български арт и фолклорен център "Нестия", Арт войс център - Пловдив, дует "Рукатка" и др.

Щастливи сме, че ни подкрепиха известни български музиканти, журналисти и водещи. Това са Ники Кънчев, Драгомир Драганов, Панайот Панайотов, Хайгашод Агасян, Етиен Леви, Орлин Горанов, Мими Иванова, Развигор Попов, Стефан Диомов, Роси Кирилова и др. Някой от тях лично изпяха с децата "Питат ли ме дей зората".

Децата бяха облечени в народни носии и ще развяваха български знамена.

Всички - родители и деца, журналисти, гости подкрепиха инициативата. Защото днес всички се нуждаем от възрожденския дух на дедите ни и от нашето богато историческо наследство. Необходимо е да го предадем на децата ни и те да ни повярват.

 

Повече снимки можете да видите в статията.

Продължение...