logotype
logotype
Коледен бал на принцовете и принцесите 2014
Направления - Бал на принцовете и принцесите

„Деца и Звезди против насилието над деца“

Десислава, Стефан Диомов и „Сигнал Трибют“ пяха на Коледния бал на Арт компания „Нови звезди“

Традиционният Коледен бал на Арт компания “Нови звезди” се проведе на 21 декември 2014 в зала 11 на НДК. Той  премина под надслов “Звезди и деца против насилието над деца”. Посветен е на паметта на Александра – принцесата Ангел от Поморие.

Невероятно украсената зала на най- големия културен център на България събра децата на компанията, които пяха и танцуваха.

Специални гости, които подкрепиха проекта бяха  известният български композитор Стефан Диомов, който пя заедно с Радина Пенкова. „Сигнал трибют бенд“ поздрави публиката с изпълнения заедно с Преслав Кунев. Проектът беше подкрепен и от певицата Десислава.

Организаторите благодарят на националните федерации по художествена и спортна гимнастика, чиито състезатели демонстрираха уменията си на сцената и подкрепиха идеята.

За повече информация, снимки и видео отворете цялата статия.

 

В концерта взеха участие Народен ансамбъл „Пролет“ от град Петрич с художествен ръководител Мария Янева, „ЕРА–Балет“ от град Пловдив. Децата от Школата за красота и етикет към Арт компания „Нови звезди“ представиха колекциите есен-зима на марките „LC Waikiki”  и “Original Marines”.

Събитието завърши с модно дефиле на най-новата колекция от младежки и булчински тоалети на Модна къща „Диома“ с дизайнер Мария Диомова.

Всички деца участваха в Парад на принцовете и принцесите и получиха подаръци. С пищна торта беше отбелязана третата годишнина на Арт компания „Нови звезди“.

 

*Повече информация за проекта на „Нови звезди“ против насилието над деца „Александра – Принцесата Ангел“:

През април цялата ни страна беше разтърсена от новината, че едно 8 годишно момиченце в Поморие е жестоко убито. Бързо разбрахме, че малката Александра е участвала на детски конкурс и така се свързахме с майката Ева. Роди се идеята да съхраним паметта на детето и учредихме  награда „Александра - Принцесата ангел“ , която за първи път връчихме на организирания от Арт компания „Нови звезди“ международен фестивал „ Принц енд принцес оф то уорлд“. Той се проведе в Поморие, а първата носителка е малката   Аурелия Харитонова от Якутия.  Наградата ще бъде постоянна и се връчва всяка година на двата ни най-големи феставала – международния, който споменах и националния „Принц и принцеса на България“

И тъй като работим с деца, решихме да продължим тази идея и да я  превърнем в  наш дългосрочен проект.

Започнахме с изнасяне на лекции пред децата на Нашата постоянна Школа за красота и етикет. Говорихме за предпазване от насилие и реакциите им при трудни ситуации. Защото насилието срещу деца се проявява в редица форми. На някои от тях, като трафика или организираните педофилски мрежи например, медиите отделят голямо внимание. Но други са не толкова лесно забележими.

Но особено по конкретния случай – убийството на дете, ние сме категорични – никой няма право да отнема детски живот.

И затова нашият годишен коледен празник решихме да посветим на Александра – нашата принцеса Ангел. Решихме да кажем не на насилието на деца във всякаква форма.

Благодарим на семейството на Алекс, че ни подкрепя.

Коледа е и нека усетим празника истински.

Да станем по добри – но не само на думи и не само по Коледа.

Да си дадем сметка, че няма нищо по ценно от нашите деца и да съхраним детството им щастливо и истинско.