logotype
logotype
Искам да стана звезда като Маргарита Хранова
Новини

ТВОРЧЕСКА СРЕЩА„ИСКАМ ДА СТАНА ЗВЕЗДА КАТО… МАРГАРИТА ХРАНОВА“

В салона на Народно читалище "Св.Св.Кирил и Методий 1924" в Красна поляна се проведе творческа среща "Искам да стана звезда като Маргарита Хранова". Интересът беше голям, а срещата на великата певица с децата на Арт компания "Нови звезди" се превърна в истинско откровение, интересен разговор, настроение, песни, автографи...

Събитието  се проведе в рамките на  инициативата „Искам да стана звезда като…“ и се организира от Арт компания „Нови звезди“ и НЧ“Св.Св.Кирил и Методий 1924“.

Повече информация прочетете в статията.

Срещата беше разделена на няколко части и на видео стената беше отразен живота и творчеството на великата певица.  Най-интересно за децата и техните родители беше да намерят отговора на въпроса как от едно обикновено и палаво момиченце, израснало почти в центъра на София, нашата гостенка се е превърнала във великата певица МАРГАРИТА ХРАНОВА.  Организаторите бяха подготвили много видеа, клипове и разкази, които развълнуваха певицата.  Тя с вълнение сподели  за детските си години, за първите си вокални участия и приемането в Консерваторията. Огромно любопитство проявиха гостите и към семейството, което Марги Хранова е съхранила повече от 40 години. С усмивка тя разказа за първото си влюбване, за тайната сватба със съпруга си, за раждането на синовете и внуците и за живота на дружното и голямо вече семейство.

Разбира се имаше  и разговор за невероятното творчество на Маргарита Хранова. Тя има издадени 18 студийни албума . От първия „Албена“  през 1975 до „До кога Маргарито“ през 2015 година. Има и 9 мини албума и две компилации.

А хитовете  са безброй… „Устрем“,  „Копнеж“, „Оставаме“, „Песен за моя син“,  „Моето мъжко момиче“ – дует със Стефан Данаилов,   „С любов“,  „Албена“, „Далечна песен“,  „Лазарки“, „Юлско утро“, „На мъртвите герои“,   „Фантазия“, „Се ла ви“,  „Когато се завърнеш в София“,  „Младост“,   „Дневник“, „Звездна фантазия“,  „Ухание в мрака“ („Дианджело“)…

Наградите ú от международни фестивали са десетки и са спечелени с талант и труд. Получила е награда на „Златният Орфей“  за цялостно творчество.

Две деца танцуваха на фона на песента „Ухание в мрака“ /„Дианджело“/.  Цеца Сълева  от Плевен и Божидар Радославов от Кюстендил направиха дуета по спортни танци специално за срещата с Марги Хранова.

Последния поздрав беше от децата от Школата  за красота и етикет към Арт компания Нови звезди. Те подготвиха дефиле на фона на една от песните на Маргарита Хранова. А тази песен изпя невероятно талантливата Виктория Манева от Панагюрище. Тя беше на срещата заедно с музикалния си педагог Нона Немигенчева.

След това за радост на публиката, Маргарита Хранова изпя няколко песни.  Първата от тях -  „Албена“  съвместно със 7 годишната Андреа Борисова. Беше невероятен и спонтанен дует.

Певицата получи много цветя и подаръци от децата и организаторите и раздаде невероятно количество автографи.

Общите и индивидуални снимки ще оставят невероятен спомен в сърцата на присъстващите.

Това беше една невероятна вечер за всички участващи в срещата „ИСКАМ ДА СТАНА ЗВЕЗДА КАТО МАРГАРИТА ХРАНОВА“.