logotype
logotype
Национален Фестивал 2017
Новини

1-4 юни 2017

ТАЛАНТЛИВИ, УМНИ И КРАСИВИ  ДЕЦА СЕ СЪБРАХА НА БРЕГА НА МОРЕТO НА ПЕТИЯ ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ПРИНЦ И ПРИНЦЕСА НА БЪЛГАРИЯ“

Петият Национален конкурс „Принц и Принцеса на България“ 2017  се организира от Арт компания „Нови звезди“ и се проведе в курортен комплекс „Албена“.

В него участваха 40 момичета и момчета на възраст от 4 до 16 години. За поредна година на морския бряг се събраха деца от всички краища на страната ни – Плевен, Пловдив, Асеновград, Варна, Дупница, Ловеч, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Самоков, София и др.

Участниците са победители и носители на специални награди от регионалните издания “Принц и Принцеса на България“ в различни градове. Надсловът, под който преминава всяко събитие от веригата е „Моя страна, моя България“.

Всеки ден беше изпълнен със събития. Четирите дни на Националния фестивал "Принц и Принцеса на България" 2017  се оказаха много кратки за толкова емоции. Комплексът беше станал по-красив, по-цветен, по-усмихнат от присъствието на децата.

Повече информация и снимки вижте в статията тук.

 

В първия ден се проведе Вечер на България. Участниците облечени в народни носии дефилираха, рецитираха български стихотворения и пяха български песни.  Много от родителите също бяха облечени в народни носии и се включиха в представянето на своите родни градове. Те изненадаха журито и публиката с погачи, баница и емоционално разказаха за  своите родни места, забележителности, празници… До късно залата на комплекса кънтеше, а вечерта завърши традиционно с хоро, на което се хванаха всички - участници, родители, екип...

Красиви, но и много умни и талантливи деца се събраха на брега на морето. Това го показа и Деня за таланти. Шоуто беше невероятно, а участниците бяха много подготвени. Те пяха и танцуваха, показаха художествени съчетания и актьорско майсторство, а журито и родителите се забавляваха искрено и от сърце аплодираха малките изпълнители. Освен  участниците в конкурса, своите таланти показаха и децата от Звездното Детско Жури – миналогодишни победители.

Какво посещение на море щеше да бъде, ако децата не се срещнат с царя на моретата Нептун. Той излезе от водата заедно с Кралицата на морето. А участниците във фестивала бяха подготвили подходящи костюми на морска тематика и дефилираха пред него.

Истинско шоу изнесоха и придружителите на участниците. След малките принцове и принцеси сцената беше превзета от  майки, татковци и баби... Чаровни, усмихнати, щастливи, те се представиха не по-лошо от малките принцове и принцеси. Всички получиха награди и подаръци, а победителите – корони и ленти. Децата се вълнуваха и аплодираха смелостта на своите близки.

Финалната вечер се проведе във впечатляваща зала Вариете-Театър в курортен комплекс „Албена“. Шоуто се състоеше от три дефилета. Началото беше впечатляващо, когато всички деца излязоха в общ спектакъл в народни носии от своите региони.

Вторият тур беше посветен на инициативата „Александра – принцесата ангел“. Арт компания „Нови звезди“ осъществява превантивна работа против насилие над деца във всички свои проекти. В рамките на Националния фестивал „Принц и Принцеса на България“  се връчва награда в памет на 8 годишната Александра. Тази година Ева Великова – майката на Александра избра 6-годишната  Василена Манчорова от Панагюрище.

В дефилето, посветено на Алекс децата представиха истински спектакъл, като всяка група беше подготвила специална постановка и хореография. Едно от дефилетата премина при живо изпълнение на талантливата Виктория Манева от Панагюрище – член на Детското звездно жури.

Третото дефиле беше по традиция в официални тоалети и всички се превърнаха в приказно красиви принцеси и принцове.  Вечерта на Финалното шоу завърши с тържествено дефиле за овации, фойерверки и традиционната песен – мото на фестивала – „Моя страна, моя България“. Имаше и торта по случай юбилейното издание на конкурса.

Децата бяха оценявани от Национално жури от професионалисти и от Звездно Детско Жури съставено от миналогодишни победители.  Специален гост и член на журито беше Лилия Шеханина – Президент на Международното фестивално движение „TV START” – Киев, Украйна. Тя е партньор и приятел на Арт компания „Нови звезди“.

Фестивалът завърши с Церемония по награждаването. Всеки един от участниците заслужи награди и подаръци. Победителите получиха ексклузивни корони и специално изработени ленти, грамоти, както и правото и отговорността да представят България на международни фестивали, на които компанията е ексклузивен представител за България. Всеки си тръгна със спомен от незабравимата четиридневна приказка на брега на морето.

Най-големите награди Супер Гран При сред всички участници във Фестивала заслужиха:

-„Принц на България“ 2017 – Супер Гран При – Даниел Кунов – Плевен

-„Принцеса на България“ 2017 – Супер Гран При – Николета Филипова – Пловдив

-„Принцеса на България“ 2017 – Супер Гран При – Никол Иванова – София

-„Принцеса на България“ 2017 – Супер Гран При – Натали Захариева - Плевен

-„Принцеса на България“ 2017 – Супер Гран При – Марина Бадева – Плевен

-„Принцеса на България“ 2017 – Супер Гран При – Камелия Ламбова – Пловдив

 

Програмата завърши с подпис на фестивалния банер и обща снимка за спомен на участниците от вълшебната приказка на брега на морето. Децата си тръгнаха с радост от новите запознанства и с обещание за нови срещи.

Като един миг отминаха конкурсните дни. И наистина не само красотата, но и добротата ще спаси света. Искрено вярваме, че децата (а и не само те) станаха по-добри, по-умни, по-усмихнати

Желаем успешна подготовка и достойно представяне на децата, които ще отлетят за международните сцени в Русия, Турция Чехия, България, Холивуд  и др.

 

Снимки –  Илиан Методиев, Хайлайф

Арт компания „Нови звезди“

Снимки:
Шоу на талантите
Вечер на Нептун и Шоу на родителите
Награждаване - Детско звездно жури - https://www.facebook.com/pg/NoviZvezdi/photos/?tab=album&album_id=1532713956798800
Награждаване - втора част
Пишем на фестивалния билборд - https://www.facebook.com/pg/NoviZvezdi/photos/?tab=album&album_id=1529247083812154