logotype
logotype
Александра - Принцесата Ангел
Александра - Принцесата Ангел
Направления - Александра - Принцесата Ангел

Арт компания "Нови звезди" създаде проекта "Александра - Принцесата Ангел".

Той е посветен на паметта на Александра - принцесата Ангел от Поморие.

 

 

Как започна всичко ???

През април 2014 г. цялата ни страна беше разтърсена от новината, че едно 8 годишно момиченце в Поморие е жестоко убито. Бързо разбрахме, че малката Александра е участвала на детски конкурс и така се свързахме с майката Ева. Роди се идеята да съхраним паметта на детето и учредихме  награда „Александра - Принцесата ангел“ , която за първи път връчихме на организирания от Арт компания „Нови звезди“ международен фестивал „Prince & Princess of the World“ 2014. Той се проведе в Поморие, а първата носителка на наградата е малката Аурелия Харитонова от Якутия.

Наградата ще бъде постоянна и се връчва всяка година на двата ни най-големи феставала – международния "Prince & Princess of the World" и националния „Принц и принцеса на България“

И тъй като работим с деца, решихме да продължим тази идея и да я  превърнем в  наш дългосрочен проект.

Започнахме с изнасяне на лекции пред децата на нашата постоянна Школа за красота и етикет. Говорихме за предпазване от насилие и реакциите им при трудни ситуации. Защото насилието срещу деца се проявява в редица форми. На някои от тях, като трафика или организираните педофилски мрежи например, медиите отделят голямо внимание. Но други са не толкова лесно забележими.

Но особено по конкретния случай – убийството на дете, ние сме категорични – никой няма право да отнема детски живот.

Проектът и работата ни по него се подкрепя от семейството на Александра Тодорова.

Нека да си дадем сметка, че няма нищо по-ценно от нашите деца и да съхраним детството им щастливо и истинско!